A very Headless Drupaljam 2016

17 May 2016

Joris Snoek - Business Dev
+31 (0)20 - 261 14 99

Ik had afgelopen donderdag de eer om te spreken over Headless Drupal op een uitverkocht Drupaljam. Zie geheel onderin dit blog de slides van mijn presentatie.

Ten eerste wil ik de stichting Drupal Nederland bedanken voor de uitnodiging en hun harde werk wat resulteerde in een zeer geslaagde Drupaljam dit jaar.

Er stonden vele interessante talks parallel ingepland. Totaal 20 sessies, inclusief de keynotes. Ik heb de keynote van Boris (‘The next web’) van Zanten bij kunnen wonen, coole anekdotes over zijn ondernemingen:

Bron foto

Tevens had Iskander Smit interessante dingen te zeggen over de laatste IoT ontwikkelingen:

Ook ben ik weer helemaal op de hoogte van PHP-FIG, door de interessante talk van Bart Feenstra 'how the PHP world got off their islands':

Bron foto

Mijn Headless Drupal sessie

Verder ging de voorbereiding van mijn headless Drupal talk niet zonder slag of stoot. Na een oefen presentatie aan mijn collega’s kwam ik er te laat achter dat mijn sessie voor geen meter liep. Daardoor heb ik nog tot redelijk diep in de nacht geslepen en geoefend.

Normaal ben ik niet zenuwerig voor presentaties, maar de oefeningen gingen niet van een leien dakje. Daardoor zat mijn hart redelijk in mijn keel te bonken aan het begin van de sessie; voornamelijk toen bleek dat er flinke interesse was voor decoupled Drupal. Na 5 minuten waren de zenuwen gelukkig verdwenen en flowde mijn Headless Drupal sessie lekker weg:

Zelf een beetje headless

Helaas had ik dus te weinig geslapen en werd zelf een beetje headless. De voorbereiding eiste zijn tol; ik ben rond 15u naar huis gegaan om even wat bij te slapen.

Ik heb de rest van de dag helaas niet mee kunnen maken omdat ik de voorbereiding en oefening van mijn talk te lang heb uitgesteld. Ik keek er absoluut niet tegen op, maar stelde constant uit. En werk voor klanten lijkt altijd wel voorrang te krijgen op een of andere manier :). Hoe had ik dit kunnen voorkomen:

Mijn Headless Drupal presentatie

Hierbij de presentatie van mijn Drupal sessie: 'Headless Drupal - Wat, Waarom, Hoe, Uitdagingen & Voorbeelden' (Bekijk op Slideshare):

Was je aanwezig op de Drupaljam?

Laat even weten wat je ervan vond. Ben je dan toch aan het rondklikken, check hier of je gespot bent.

Wrap up

Volgend jaar vast en zeker weer een geslaagde Drupaljam, tot dan!

Comments

Nóg meer
kennis nodig?

Check ons ons blog archief >